Anmälan nyhetsbrev

SÖK BIDRAG

  Typ av ansökanden

  Sökt belopp

  Kostnader

  Motivering

  Bilagor

  Kontaktinformation

  Håkan Jalling

  Ordförande i Sveriges Schackförbund sedan 2020. En eldjsäl i svenskt schack och även ordförande för Växjö Schackklubb.

  Tiger Hillarp Persson

  Professionell schackspelare och tränare

  Thomas Ernst

  Författare till boken A comprehensive treatment of q-calculus och brinner verkligen för q-analys, en form av diskret matematik, med stora applikationer både inom datateknik och i all fysik, som han presenterat på kongresser i bl.a. USA, Tyskland och Frankrike. Tog alla stormästarnormer i Norge och var en av de första som använde chessbase i Sverige 1988.

  Stellan Brynell

  Tränare, Spelare, Förbundskapten och ordförande i Limhamn

  Ralf Åkesson

  Aktiv stormästare. Vann Junior-EM 1981 och har två SM-titlar (1985 och 1999). Jobbar extra på Södertörns Högskola. Är även Fil Dr i kemi men den karriären är numera avslutad.

  Pontus Carlsson

  Stormästare, ekonom, marknadsföringsspecialist

  Pia Cramling

  Passionerad Schackpelare, Dubbel Europamästarinna

  Nils Grandelius

  Schackproffs som satsar seriöst mot världseliten, tidigare Europamästare för ungdomar

  Lars Karlsson

  Stormästare, Schackälskare med spalt i Aftonbladet.

  Jonny Hector

  Stormästare. Har tjänat sitt levebröd genom schacket sedan mitten av 80-talet, och älskar fortfarande spelet.

  Johan Hellsten

  Johan Hellsten född 1975 i Malmö, IM 1995, GM 2004. Svensk mästare 2006. Spelade i landslaget en del ar. Har skrivit en del böcker också. Bor sedan 2008 i Ecuador, anställd av den provinsiella sportfederationen i Chimborazo, som ar en provins belagen i mitten av landet.

  Harry Schüssler

  Var tidigare proffs, men har skolat om sig till jurist och arbetar numera som rådgivare och med utbildning. Inriktningen är affärsjuridik i allmänhet och finansiell juridik i synnerhet. Är även schackskribent i Svenska Dagbladet.

  Hans Tikkanen

  3-faldig svensk mästare och psykologistudent

  Evgenij Agrest

  Stormästare, 4 ggr Svensk Mästare, 3 ggr Nordisk Mästare, 2 ggr topp 10 i individuellt EM, har vunnit bl a Rilton Cup. Har kvalificerat mig och deltagit i 3 individuella VM samt genomfört många landslagsuppdrag. Erfaren sportmanager, står bakom utvecklingen av det som idag heter Team Viking. Partner på Management Partners sedan 2011 där jag tillsammans med kollegor hjälper ledare till framgång.

  Erik Blomqvist

  Professionell schackspelare.

  Emanuel Berg

  Nordisk Mästare 2007. Svensk Mästare 2009-2010. Har även författat tre schackböcker för Quality Chess i serien Grand Master Repertoire.

  Daniel Semcesen

  Professionell schackspelare och tränare. Svensk mästare 2014

  Tony Aperia

  Grundare av Nordic Brand Academy (NBA), ett konsultföretag som är specialiserat på Brand and Reputation management. Företaget är ledande inom emotionell varumärkesstyrning. NBA hjälper företag att bygga och utveckla sitt varumärkeskapital. Inom ramen för detta konsultföretag arbetar Tony tillsammans med Tom Wedberg.

  Sven-Olof Andersson

  Numera pensionär efter nära 47 år i statlig tjänst. Ledamot i SSF:s styrelse 1989-2011, varav skattmästare 1994-2009. Under den tiden och alltjämt Schackakademiens skattmästare och sammankallande i dess Bidragskommitté. SSF:s förbundskapten för veteranerna och ledamot i NSF:s seniorkommitté. Ordförande i Jämtland-Härjedalens SF samt mångårig skribent i Östersunds-Posten och dess schackspalt varje vecka.

  Stefan Printz

  VD för Mobile Labs och administratör för Schackakademiens hemsida. Brinner för elitserieschack i Sverige samt vill stimulera att Sverige får fram fler ungdomstalanger som kan hävda sig i världstoppen på sikt.

  Stefan Andersson

  En schackälskande företagsledare som efter långt uppehåll (20-talet år) återupptagit spelet i regi Åstorp SS. Leder BrA Invest (www.brainvest.se) med djurtillbehör, plastindustrier och bygg/fastighet.

  Robert Unt

  Entreprenör, författare, expert inom området affärsförhandlingar och VD för Svenska Förhandlingsakademin. Tidigare sekreterare för Schackakademien och engagerar sig idag med sponsringsfrågor. Robert har bland annat samordnat PWCs engagemang som sponsor för svenskt schack. Robert har även varit med i Sveriges Schackförbunds valberedning.

  Peter Holmgren

  Akademiens sekreterare Peter Holmgren är schackhistoriker på heltid efter avslutad yrkeskarriär som säljare och ledare inom industridatorbranschen.

  Mats Wikström

  Hobbyschackspelare med jobb som GD på ekonomistyrningsverket och med långt förflutet i statsförvaltningens djupaste korridorer. Kan bidra med kontakter inom statsförvaltningen.

  Kåre Gilstring

  F.d IT- entreprenör (Edata, Proact, RKS, m.fl.) Grundare av bl. Gustavia Fonder, Mariegården m.fl Affärsängel med tyngdpunkt på Bioteknik och Alternativ Energi Bosatt på Österlen. Schackligt förflutet från Manhem och Hägersten

  Johanna Valentin

  Grundare av Utsiktstornet. En verksamhet som arbetar med schack som pedagogiskt verktyg för minska segregation i Sverige och ge alla barn möjligheten att på ett lekfullt sätt utvecklas socialt och intellektuellt. Utvald till en av Sveriges mest talangfulla sociala entreprenörer av Kinneviks stiftelse Reach for Change. Utbildad Kaospilot, har en bakgrund i socialpsykologi och tävlade i JuniorVM 1997.

  Johan Sigeman

  Huvudsponsor till stormästarturneringen Sigeman & Co Chess Tournament 1993-2014. Entusiastisk schackamatör på klubbnivå.

  Joel Eklund

  Vd för Malmöbaserade munhygienföretaget TePe och ordförande för den odontologiska forskningsstiftelsen Eklund Foundation. Sedan 2017 en av två huvudsponsorer för TePe Sigeman & Co Chess Tournament. Svensk skollagsmästare 1997. Elitseriespelare för Limhamns SK.

  Jan Ståhlberg

  Preses i Schackakademien. Medgrundare av riskkapitalbolaget EQT 1994. Från 2019 har jag startat fonden Trill Impact i samarbete med Nordea Asset Management. Fonden ska investera i onototerade bolag med tydliga hållbarhetsmål. Innan EQT-tiden jobbade jag tio år inom SKF koncernens stålverksamhet. Sitter också i styrelsen för Djurgårdens affärsnätverk, DNA.

  Ingemar Falk

  Ingemar Falk har arbetat inom media sedan 1980-talet på bland annat Upsala Nya Tidning, LRF Media och Expressen. Inom schacket lägger han mycket fokus på att ge spelet PR och mediauppmärksamhet. Ingemar Falk är också ordförande i Riltonkommittén som tillsammans med Stockholms Schackförbund arrangerar den internationella turneringen Rilton Cup 27 december–5 januari varje år i Stockholm.

  Henrik Salander

  Wasa Schackklubb. Diplomat med specialisering på internationell säkerhetspolitik, rustningskontroll och FN. Ambassadör i Genève och New York. Generalsekreterare i Blix-kommissionen. Intresserad av schack i media och utvecklingen av flick- och kvinnoschacket.

  Erik Penser
  Finansman, bankägare och lantbrukare. Samlare av många olika saker samt hängiven schackspelare, ett intresse som grundlades i Eslövs schackklubb på 1950-talet.

  Christer Sturmark

  Christer Sturmark är författare, samhällsdebattör och förläggare på vetenskapsförlaget Fri Tanke. På fritiden är han engagerad i förbundet Humanisterna.

  Christer Fuglesang

  Schackälskare sedan 6-årsåldern, då pappa lärde mig spela. Spelade i klubb (Vällingby) några år på 70-talet. Under en rymdfärd 2009 spelade jag ett korrespondensparti via internet mot intresserad allmänhet. Anställd av European Space Agency, men jobbar för närvarande i huvudsak på KTH.

  Bo Aurehl

  Avgående VD för Helsingborgs Symfoniorkester och Konserthus. Dirigent för Stockholm Singers. Arrangerar konserter. Konferencier och producent vid näringslivsevenemang och konserter genom företaget Habanera. Wasa Schackklubb sedan 1975. Ordförande under några perioder.